Kunst

Vi tilbyr Norges bredeste utvalg i kunstfag og spesialverksteder på videregående skole. Få kompetanse innen kunstfagene, samtidig som du stiller sterkt rustet til høyere utdanning.

Oppstart

19. august 2024

Studiested

St. Olavs gate 4, 0165 Oslo

Pris

Skoleåret 2024/2025 28.035,- /år NOK 2.803,50- pr. måned i månedene august t.o.m. mai

Opptakskrav

Alle elever i 10. klasse kan søke. Det er også anledning for elever å søke overflytning fra andre videregående skoler. På lik linje med alle andre videregående skoler, skjer inntaket kun på grunnlag av vitnemål fra 10. klasse.

Med forbehold om endringer

Har du lyst til å:

lære en rekke ulike maleteknikker og tegneteknikker?

arbeide i grafikkverkstedet med etsninger, koldnål og linoleumssnitt?

lære deg å bruke kalligrafi som kunstnerisk uttrykk?

få fordypning i kunsthistorie gjennom alle tre årene?

arbeide med levende modell i akttegning, maleri, kroki og skulptur?

arbeide i bokbinderiet med ulike innbindingsteknikker og Artists Books?

lære å arbeide i mørkerom med dine egne analoge fotografier?

få forståelse for mønsterbygging og ornamentikk i tekstiltrykkverkstedet?

Tror du kunstlinjen kan være noe for deg? Søk i dag!

Få generell studiekompetanse mens du får en bred innføring i kunst-, håndverks- og formgivningsfagene.

Hør fra våre elever:

Asia – del 1

Asia – del 2

Asia – del 3

1/13

Hva er kunstlinjen?

Kunstlinjen er Norges mest unike kunstutdanningstilbud på videregående nivå. Ingen andre videregående skoler kan tilby et like bredt utvalg i kunstfag og spesialverksteder. Alle skolens kunstlærere har spisskompetanse innen sitt fagfelt.

Kunstlinjen tilbyr en bred innføring i kunst-, håndverks- og formgivningsfagene. Vi underviser i tegning, maling, fargelære, grafikk, kalligrafi, bokbinding, digital billedbehandling, steinhugging, leire, tekstiltrykk og tverrfaglige prosjekter med scenografi og eurytmi.

Kunsthistorie er et viktig fag på kunstlinjen, og som eneste skole på videregående nivå gir vi undervisning i faget gjennom alle tre årene.

Hvordan undervises det?

Kunstfagene er organisert i perioder med skapende arbeid i ulike verksteder. 

Opplæringen i kunstfag har to hovedelementer: Det ene er å hjelpe elevene til å øve opp sin observasjonsevne og evne til å tolke og beskrive synsinntrykk. Det andre er å utvikkle forståelse for bredden og variasjonene i ulike kunstfag. I arbeidet med ulike motiver og teknikker eksperimenterer elevene i verkstedene med forskjellige materialer og uttrykksformer.

Vi legger vekt på god progresjon fra grunnleggende ferdigheter til større valgfrihet, mer komplekse teknikker og et personlig kunstnerisk uttrykk.

Skolen har svært engasjerte lærere med spisskompetanse i fagene de underviser i.
Individuell oppfølging og personlig veiiledning vektlegges.

Hvilke kvalifikasjoner får du?

Kunstlinjen er en studiespesialiserende linje, som etter fullført løp gir generell studiekompetanse på lik linje med offentlig skole.

Under finner du informasjon om de ulike fagene.

Fagoversikt

Ingen andre videregående skoler i Norge kan tilby et like bredt utvalg i kunstfag og spesialverksteder. Våre elever utvikler høy kompetanse innen kunstfagene og forlater skolen godt forberedt for høyere utdanning, uavhengig av hvilken vei de velger å forfølge etter videregående.

Tegning

I tegning får du innføring i grunnleggende tegneferdigheter og blir kjent med forskjellige redskaper og materialer. Gjennom tegneøvelser skjerpes din observasjonsevne. I tegning vil du arbeide med frihåndstegning, akttegning, grafikk (høytrykk og dyptrykk), kalligrafi og teknisk tegning. Du vil få innsikt i menneskekroppens anatomi som et godt grunnlag for figurtegning. Du vil også arbeide med abstraksjon og stilisering.

Farge

I faget farge arbeider du med forskjellige maleteknikker, tekstiltrykkteknikker og du får en grunninnføring i Photoshop. I malersalen vil du utforske ulike maleriske uttrykk og arbeide med akvarell, tempera og olje. På skolens tekstiltrykkverksted vil du arbeide med forskjellige tekstiltrykkteknikker som blokktrykk, sjablongtrykk og silketrykk.

Form

I formverkstedet vil du i løpet av de tre årene arbeide med forskjellige materialer, teknikker og redskaper innenfor skulptur og relieff. Du arbeider både med leire og gips og får en innføring i steinhugging.

Form 2

(De elevene som mangler 2. fremmedspråk fra ungdomsskolen har ikke Form 2 men språkfag)

Faget er tverrfaglig sammensatt og inneholder blant annet foto, skulptur i betong, Artists Books, bokbinding og Performance. I Form 2 har elevene også en periode med valgfag.

Form 2 gir elevene en utvidet forståelse for formgivning og komposisjon, basert på både kjente og nye materialer og teknikker.

Oversikt over timetall

Last ned oversikt over timeantall 

1/3

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg, ta kontakt med oss og spør oss om det du lurer på?