Oppstart
19. august 2024
Studiested
St. Olavs gate 4, 0165 Oslo
Pris
Skoleåret 2024/2025 29.538,- NOK 2.953,80 pr. måned i månedene august t.o.m. mai
Opptakskrav
Alle elever i 10. klasse kan søke. Det er også anledning for elever å søke overflytning fra andre videregående skoler. På lik linje med alle andre videregående skoler, skjer inntaket kun på grunnlag av vitnemål fra 10. klasse.
Med forbehold om endringer
Har du lyst til å:
kunne lage dine egne kortfilmer, animasjoner, din egen logo, utvikle spill, skrive filmmanus og tegne storyboard, lage din egen nettside og mye mer?
få veiledning av lærere med erfaring fra mediebransjen?
arbeide med profesjonelt utstyr og den nyeste programvaren?
arbeide med foto både digitalt og analogt? Vi har eget mørkerom hvor du kan fremkalle analoge bilder.
jobbe med bransjeoppdrag for artister og selskaper?
reise på studietur i vg2?
ha muligheten til å lære hvordan man lager en klassisk Hollywood-produksjon?
lære deg å skrive som en ekte journalist?
Hør fra våre elever:
Eilif – del 1
Eilif – del 2
Eilif – del 3
Hva er medier og kommunikasjon?
Hvorfor tilbyr vi denne linjen?
Vi gir deg relevante grunnleggende ferdigheter og god kjennskap til forskjellige teknikker og digitale verktøy som kan være nyttige i en medieverden i rask endring.
Vi ønsker å gi deg muligheten til å jobbe analytisk og praktisk med bl.a. film, animasjon, grafisk design, webdesign, foto og tekstproduksjon. Du vil få kunnskap og mulighet til å videreutvikle dine evner til å arbeide kreativt, både selvstendig og i samarbeid med medelever.
Hva gir medialinjen deg?
Medie- og kommunikasjonsfaget er stort og variert, og gir deg mange muligheter enten du ønsker å gå videre innen mediefag eller velger en annen yrkesretning.
- Du får utvikle ditt kreative talent og mulighet til å fordype deg innen de forskjellige fagretningene.
- Vi jobber med spennende oppgaver innen film, foto, journalistikk, design, trykk og mye annet.
- Byen brukes aktivt i vår undervisning og du bli godt kjent med aktuelle kulturtilbud.
- Medialinjen inneholder programfagene: Medier i perspektiv, Tekst, Grafisk produksjon, Foto og Film.
- Medier og kommunikasjon er en studieforberedende linje som gir generell studiekompetanse.
1/5
Hvordan undervises det?
Vi har moderne teknisk utstyr: Macer med mulighet for videoredigering, 4K-kameraer, lamper og studiolys, digitale og analoge kameraer, og storformat fotoprinter. Vi holder oss oppdatert på digitale medier, og bruker dem i undervisningen.
I tillegg til å arbeide digitalt vil du også jobbe mye praktisk i fag som fargelære, spilldesign, animasjon, kalligrafi og typografi, studiofotografering og fremkalling av foto i mørkerom.
Små elevgrupper i de praktiske fagene gir oss mulighet til personlig oppfølging av hver enkelt elev. Du møter dyktige lærere som kjenner til godt til mediebransjen.
Hvilke kvalifikasjoner får du?
- Du kan planlegge ditt eget prosjekt og gjennomføre det i alle ledd, selvstendig eller som del av et team.
- Du får kjennskap til dramaturgi og kreativ skriving, slik at du kan lage tekster innenfor forskjellige sjangre og tegne ditt eget storyboard.
- Du lærer å betjene analogt og digitalt speilreflekskamera og 4K-videokamera.
- Du får utvikle dine tekniske ferdigheter innen programmer som for eksempel Photoshop, Illustrator, InDesign og Premiere Pro.
- Du lærer om stop motion animasjon og om programmering og design av websider.
- Du får kunnskap om journalistikk, medier og samfunn, analyse og virkemidler, og om film- og mediehistorie.
- Medier- og kommunikasjonslinjen er en studieforberedende linje.
Elevintervjuer
Fagoversikt
Medier i perspektiv
I faget medier i perspektiv vil du oppøve kritisk refleksjon og kreativt idéarbeid knyttet til mediesamfunnet som omgir oss.
Gjennom egen tekstproduksjon og læring i presentasjonskunst vil du jobbe med konkrete oppgaver knyttet til kommunikasjon. Faget utvikler selvstendige vurderinger og meninger og kreativt idéarbeid om bilde og tekst. Du vil oppøve skriftlige og språklige ferdigheter og videreutvikle historier i digitale og analoge medier.
Grafisk produksjon
I faget grafisk produksjon arbeider vi med både papirbaserte og digitale medier. Vi fokuserer på typografi og redaksjonell design så vel som informasjonsdesign og spilldesign. Du vil jobbe både digitalt og analogt med utvikling av ideer og virkemidler som man kan benytte i visuell kommunikasjon.
Film
I film lærer du å bruke filmmediet for å fortelle en historie. Uansett om det er kortfilm, animasjon, musikkvideo eller reklamefilm lærer du deg å bruke tekniske og praktiske virkemidler for å kunne formidle det budskapet du ønsker. Du lærer deg å planlegge opptak, jobbe på filmsett, og redigere film og lyd med profesjonell programvare. Du lærer å beherske profesjonelt 4K-kamera.
Foto
I fotofaget lærer du hvordan du kan formidle et budskap gjennom bilder. Du blir kjent med ulike fotografer og deres særpreg. Flere sjangre er representert, som gatefoto, kunstfoto, mote og reklame. Du begynner med analogt speilreflekskamera og fremkaller svarthvitt-bilder i mørkerom for så å gå over til digitalt kamera og jobbe med etterarbeid i Photoshop.
Tekst
Faget tekst er grunnpilaren i all medieproduksjon. Alt starter med en idé, som skrives ned i en tekst. I faget tekst får du kjennskap til dramaturgi og hvordan fortelle en historie på ulike måter. Du får jobbe med filmmanus, journalistikk og kreativ skriving.
Oversikt over timetall
Last ned oversikt over timeantall