Taler som forandret Norge i Bibliotekets forunderlige verden

Boken «Taler som forandret Norge» inneholder blant annet tidligere statsminister Gro Harlem Brundtlands tale om kvinners likestilling i utdanning og arbeidsliv. Her går hun i bresjen for at kvinner skal stå på lik linje som menn i å få arbeid etter egenskaper.

Boken «Taler som forandret Norge»

I «Taler som forandret Norge» (Press, 2011) kan du blant annet lese Gro Harlem Brundtlands tale om kvinners likestilling i utdanning og arbeidsliv. Her går hun i bresjen for at kvinner skal stå på lik linje som menn i å få arbeid etter egenskaper. I 1986 dannet hun en regjering hvor 8 av 18 var kvinner. Dette høres kanskje ikke så mye ut, men det var mye på den tiden. 

Her kan man også lese svovelpredikanten Ole Hallesby sin kjente radiotale om at man måtte begynne å tro på Jesus, for som han sa: «Hvordan kan du som er uomvendt legge deg rolig og sove om kvelden? Du som ikke vet om du våkner i din seng om morgenen eller i helvete.» Dette utsagnet ødela nok manges nattesøvn.

I boka kan du også lese talen til Kronprins Haakon etter 22.juli. Hvor han blant annet denne uttalelsen har blitt stående igjen: «I kveld er gatene fylt med kjærlighet». Her snakket kronprins Haakon om å stå sammen som samfunn. Dessuten beskrev den konstruktive holdningen Norge hadde som svar på grusomhetene på Utøya, hvor man ville fremme nærhet mellom mennesker og frihet. 

Ellers finner man mange andre kjente nordmenns taler, som for eksempel: Henrik Wergeland, Arnulf Øverland, Knut Hamsun, Kong Haakon og Fritjof Nansen. Alle disse talene som har noe å si om utviklingen av Norge og som har formet norsk tankesett. 

Løp og lån!

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.