Stress less med valg av VGS

Vi vet at det å velge vgs er vanskelig. Hvordan finner man ut hva man vil gjøre de neste tre årene, eller resten av livet for den saks skyld? På denne nettsiden har vi noen råd og verktøy som kan gjøre oppgaven litt enklere. Kanskje en av linjene på Oslo by steinerskole passer perfekt for akkurat deg?

Hvis du stresser med valget er du definitivt ikke alene. Veldig mange vet ikke hvilken skole de skal velge. De lurer på om de har gode nok karakterer og resultater, og hvilken studieretning som passer best? Vi har laget et eget spill om dette; linjestress. Du finner en lenke til spillet lenger ned på siden.

For oss er personlig og faglig utvikling like viktig. En skole blir ikke mindre seriøs av å dyrke selvstendighet, kreativitet og personlighet ved siden av det teoretiske og faglige. Snarere tvert imot!

Tips til nye søkere, fra noen som har søkt tidligere:

Tenk på hva som er viktig for deg i hverdagen. Hva motiverer deg, inspirerer deg og gir deg glede?

Lag en pros and cons-liste over fordelene og ulempene ved de ulike skolene/linjene du vurderer

Snakk med venner og familie og involver dem i prosessen

Det er lurt å velge noe som gir generell studiekompetanse. Da er det ikke verdens undergang om interessene dine skulle endres etter tre år

Gå på åpen dag. Da får du masse fin input som kan hjelpe deg med å ta et godt valg

Koble av med noe annet. Ikke tenk på valg av vgs døgnet rundt. Gjør noe annet og la underbevisstheten jobbe i fred

Husk at kreativitet er en av de mest etterspurte egenskapene i arbeidslivet, særlig blant ledere. Velg en skole/linje som har kreative elementer

Ikke glem å ha det gøy! Man kan ikke forvente at alt man gjør gjennom tre år på vgs er moro, men velg noe som interesserer deg. Det er den største motivasjonsfaktoren av dem alle.

Allerede bestemt deg?

Hvis du tror skolen vår kan passe for deg, kan du enkelt søke om plass her på nettsiden. Bruk knappen under:

Kanskje Oslo by steinerskole passer for deg?

Vi har 5 linjer som alle gir generell studiekompetanse. Vi har også hatt elever på pallen i konkurransen Unge forskere 10 år på rad! Vi er en moderne steinerskole basert på nyere forskning og teknologi.

Les mer om linjene våre her:

Studiespes. Real | Studiespes. | Media | Kunst | Musikk

Flere tips og erfaringer fra tidligere elever:

«Hvis du ikke er helt sikker på hva du vil gå, tenk at du skal ha det gøy i 3 år. Det er en gjenganger her på skolen.»

«Uansett om du kjenner mange som går her fra før eller ikke, har du alltid noen å snakke med eller gå bort til. Folk er skikkelig imøtekommende.»

«Du trenger ikke bare å gjøre det du gjør på linjen din. Det er ikke sånn at hvis du velger kunst, får du bare drive med kunst.»

«Måten klassene er delt inn i gjør det veldig lett for oss å bli kjent med flere enn kun de som går på samme linje. Alle er veldig åpne og hyggelige mot hverandre.»

«Linjevalg og skole definerer ikke resten av livet ditt. Du kan fint gå tre år på vgs, ha det gøy, få venner, og finne ut mer om hva du vil underveis.»

«Folk reiser langt for å gå på skolen her, og flere har til og med flyttet inn til Oslo. Det er på grunn av miljøet, tror jeg. Et godt miljø gir god næring for læring.»

Spill linjestress!

Kobl av med spillet vårt mens du tenker over hvilken linje du kunne tenke deg å søke!

Nyttige lenker for deg som vurderer å søke:

Søk om plass

Benytt knappen under for å starte søknadsprosessen. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål før du går løs på søknaden.