Vi følger alle anbefalinger fra Helsedirektoratet, og informerer og tilbyr vaksinering til alle skolens elever.

Vaksinedebatten er het potet om dagen etter høyrepolitiker Stenslands uttalelser i Vårt Land. (Ref. faksimile fra Vårt Land 13. juni nederst i innlegget.) Oslo by steinerskole følger alle anbefalinger fra Helsedirektoratet, og informerer og tilbyr vaksinering til alle skolens elever.

Rektor Bernard Daub uttaler følgende til Vårt Land:
«Bernard Daub er rektor ved Oslo by steinerskole (Obs). Han mener Stenslands oppfordring om ikke å sende barna sine til Steinerskolen er totalitær. – Det er en mildt sagt oppsiktsvekkende uttalelse. Jeg trodde stortingspolitikerne var mer differensierte og nyanserte enn som så, sier han. Han sier det er foreldrene selv som har ansvar for vaksiner, men at Obs videreformidler all informasjon om vaksinasjon fra Helsedirektoratet til foreldrene. – Jeg tror ikke flere foreldre er vaksineskeptikere her enn på andre skoler. Min erfaring er at vi har oppegående og opplyste foreldre som tar stilling til dette spørsmålet på en samfunnsforsvarlig måte. – Er Steiner-filosofien død på Steinerskolene? – Det vil jeg ikke si. Vi tar fortsatt utgangspunkt i hans pedagogikk, men man må granske og aktualisere det Rudolf Steiner sa på begynnelsen av 1900-tallet. Vaksinasjon er et godt eksempel på dette: Det er andre hensyn vi må ta i dag enn for hundre år siden, sier Obs-rektoren.»

Følg også debatten på NRK Dagsnytt atten:

Vaksinedebatt