Unge komponister

Elevene i tredjeklasse på musikklinja som har faget komponering/arrangering, får gjøre noe som etablerte komponister misunner dem:
De får skrive musikk direkte til Oslo Filharmonien!
Gjennom hele høstsemesteret tenker, synger, spiller, svetter og skriver elevene seg frem til den musikken som Norges største orkester skal fremføre på en offentlig konsert i Oslo Konserthus, 12. april 2013.

Elevene jobber i grupper i skoletimene, og samarbeider med en ekte komponist som veileder arbeidet. Før hovedkonserten har elevene allerede vært i konserthuset tre ganger. Første gang for å høre på foredrag, de to neste for å oppleve at musikere fra Filharmonien spiller musikken deres, slik den låter underveis i komponeringsprosessen.
Det er ikke mange som opplever å få spilt sin uferdige musikk to ganger av selveste Oslo Filharmonien, og så få det ferdige verket fremført i konserthuset!

For mer informasjon, gå til filharmonien egne sider.