To første- og to andre-premier i Unge forskere 2018!

Konkurransen Unge forskere ble avgjort i dag, fredag 20. april, og fire av våre elever stakk av med priser!

Vi gratulerer:
Juni Haugan Holden,  – 1. pris humanistiske fag, med oppgaven «Nok løfter, taler og medaljer! Om Norske krigsseileres etterkrigstid.»
Jim Totland, –  1. pris naturvitenskap og teknologi, med oppgaven «Luftmotstand».
Emil Wieringa Hildebrand – 2. pris humanistiske fag, med oppgaven «Høyrepopulismens rolle i Ungarns illiberale demokrati.»
Valentin Cyrus Grip – 2.  pris humanistiske fag «Paradise Lost – Angst & arvesynd.»

Hvert år arrangerer organisasjonen Proscientia konkurransen Unge Forskere. Proscientia er Forskningsrådets prosjekt for å øke interessen for vitenskap og forskning blant skoleelever. Unge Forskere er en forskningskonkurranse for ungdom mellom 13 og 20 år. Det konkurreres i to klasser, en naturvitenskapelig klasse og en humanistisk klasse. I tillegg er det en egen klasse for ungdomsskolen. Oppgavene bedømmes av en jury som benytter fagkonsulenter fra universiteter og høgskoler i sitt arbeid.

I 2018 er det 51. gang som konkurransen arrangeres. Det var 22 finalister og 21 finalist-prosjekter med 141 innleverte prosjekter.  I klassen Naturvitenskal og teknologi var det 50 prosjekter og i klassen for Humanistiske fag var det 91 innsendte prosjekter. Premiene er stipend på 10.000,- for førsteplassen, 7000,- for andreplassen og 5000,- for tredjeplassen.

Les mer om konkurransen på