Superbarna vinner Spellemannspris 2017

Spellemannspris til musikklinje-elev Kristine Bang Thori og Superbarna!

Lørdag 28. januar var det duket for årets Spellemannspris-utdeling på Sentralen i Oslo, og blant de spente nominerte i salen satt vår egen musikklinje-elev Kristine Bang Thori i 2D. Hun var der som del av Superbarna som VANT kategorien årets barneplate med «Hipp Hurra!». Med seieren ble de også historiske, med første barneplate-vinner der utøverne er barn som synger for barn.

Tone Lise og Knut Bjørnar Asphol driver Superbarna på Gjerdrum, og komponerer, spiller inn og produserer musikken. Det ble startet som et familieforetak i 2008 med sønnene Tobias og Benjamin og flere andre dyktige, lokale barn fra Romerike. Kristine Bang Thori har vært med som aktiv sanger fra 6. – 10. klasse og jobber nå som instruktør og medhjelper for Superbarna. Hun er også med og synger på den prisvinnende plata.

Vi tok en prat med Kristine:

Hvordan har det vært å være med i Superbarna?

Veldig, veldig lærerikt. Jeg har fått sunget på mange store scener i Norge, fått samarbeidet med flinke musikere, som Knut Anders Sørum og Alexander Rybak, og fått mye studio-erfaring. Jeg har også sunget på de to forrige platene, og deltatt på flere samleplater med Superbarna. Som «pensjonert» Superbarn har jeg nå gått over til å være medleder; jeg er med og instruerer på øvelser og konserter, er med på audition for nye medlemmer, har oppvarminger, lærer bort koreografi og passer på at alle har det bra.

Hvordan var Spellemannutdelingen?

Kjempegøy, en utrolig opplevelse å ha med seg videre. Jeg ble veldig inspirert. Veldig spennende å se alle artistene opptre, og hvordan de reagerte på å vinne. På selve utdelingen var vi syv stykker; familien Asphol, Jenny og Hanna fra Superbarna og meg. Etter utdelingen på Sentralen dro vi hjem til noen Superforeldre, feiret med boller og brus og dro til Sentrum Scene sammen med flere av Superbarna, ble intervjuet og fotografert på rød løper.

Jeg ble veldig inspirert til å fortsette med det jeg driver med, og drømmer om å stå på Spellemannsscenen med mine egne sanger en gang!

Foto: Jan Helt

Superbarna vinner Spellemannspris 2017