Revybandet hovedband på Revykavalkaden 29. mars!

OBS-revyens band 2017 har fått den store æren av å være hovedbandet på Revykavalkaden 2017. Revykavalkaden er en årlig forestilling satt sammen av årets beste revynumre fra alle skolerevyer i Oslo-området. Hit kommer en hel haug med videregående elever og andre som digger revy for å se sketsjer og oppleve utdeling av ulike revypriser og høre flott musikk . I år vil dette arrangementet finne sted den 29.mars på Folketeateret og vi er stolte at vårt band står for musikken som spilles her. Bandet vårt består av ti elever, hovedsakelig fra musikklinjen, men også fra andre linjer.

Revybandet fikk mye ros i Aftenpostens anmeldelse av revyen: «Også bandet er langt ifra dvaskt. (…) [Revybandet] lager et forrykende musikalsk show. Bandets ouverture før andre akt er magisk. Her spiller bandet, sammen med tre begavede vokalister, en egenkomponert låt (laget av revyens kapellmestere, Carsten Omholt og Jonas Askelund).»

Vi har tatt en liten prat med bandet for å høre hvordan de synes det er å være kavalkadeband:

-Hva innebærer det å være kavalkadeband?
Lederne for Revykavalkaden har valgt årets beste revyband til å være hovedbandet på forestillingen på Folketeateret. Revybandet vårt er elevstyrt i motsetning til flere andre revyband som har leid inn profesjonell hjelp, sier kapellmester Carsten Omholt.

Vi hadde ikke meldt oss på audition til Revykavalkaden, men det kom derimot tre representanter fra Revykavalkaden og så på premieren vår og litt senere fikk vi en melding om at de gjerne ville ha oss som kavalkadeband. Det kom som en stor overraskelse så det var veldig gøy at de spurte oss, sier kapellmester Jonas Askelund.

-Er det vanskelig å bli kavalkadeband?
Dette er første gang OBS-revyen er kavalkadeband så det er vi stolte av. Dette er noe mange revyband jobber for, så det er gøy at vi klarte det, sier Jakob Steen, bandets bassist.

-Hva betyr det for bandet å få være kavalkadeband i år?
Det betyr mye for oss. Vi skal stå på en stor scene foran 1300 mennesker, og vise det vi har jobbet med i lang tid, sier Carsten Omholt. Helt siden høstferien har vi hatt flere øvinger i uken, i tillegg til hver dag i juleferien, der vi har møttes på skolen og jobbet sammen fram mot forestillingene. Nå får vi vist det vi har jobbet med, alle snuttene og hele overtyren, og nå ut til et enda større publikum.

Vi håper dette blir en flott måte å vise frem OBS-revyen, og at enda flere blir interessert i revyen vår til neste år.

-Hva betyr det for den enkelte utøver å få denne anerkjennelsen?
Torvald: Det er en sjukt fet opplevelse!
Carsten: Dette er en slags reklamering for hver enkelt av oss som musikere, og for skolen og musikklinjen, så det er utrolig kult.

For revyen som helhet er det utrolig stort at vårt band er kavalkadeband. OBS-revyen er alltid utrolig stolte og imponerte over bandet sitt, og vi synes det er helt fantastisk at noen andre enn oss ser innsatsen og engasjementet som legges inn for at bandet og revyen skal bli så bra som mulig. Å være kavalkadeband er en av den største tingen man kan oppnå som revyband, og som en liten revy er det en utrolig bragd å få til dette. OBS-revyens band 2017 vil skrives ned i historien og bli husket som det bandet de fortjener å bli husket som. Alt dette viser hvor engasjerte elevene ved skolen er, og hvor mye revyen har å si for Oslo by steinerskole.