Oda Buholdt intervjuer Agnes Ravatn

Litteratur fordypning deltok på jubileumsseminar for "Ungdommens kritikerpris 10 år".

På dagens jubileumsseminar i regi av Foreningen Les var litteraturklassene ved Oslo by steinerskoles Humanistlinje invitert. Skolens litteraturklasser har vært forskerklasser på prisens ni tidligere vinnere. Som et resultat av arbeidet som har blitt gjort, holdt elevene Pietro Lapolla og Jørgen Nyberget foredraget «Fluktruter i samtidslitteraturen», og Oda Buholt intervjuet forfatter Agnes Ravatn om hennes roman Fugletribunalet, som vant prisen i fjor. Det er tiende gang prisen deles ut, og hele juryen og flere nominerte forfattere er til stede når vinneren offentliggjøres på Litteraturhuset i Oslo. Over 200 lærere var tilstede på arrangementet, og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) holdt åpningstalen.

Årets nominerte var:
Rune Christiansen: Ensomheten i Lydia Ernemans liv (Oktober)
Jon Fosse: Kveldsvævd (Samlaget)
Amalie Kasin Lerstang: Europa (Cappelen Damm)
Terje Holtet Larsen: Kjærlighet mellom intelligente menn (Oktober)
Kjersti Wøien Håland: Dommedøgn (Flamme)
Birger Emanuelsen: Fra jorden roper blodet (Tiden)
Lars Petter Sveen: Guds barn (Aschehoug)
Nils Christian Moe-Repstad: 19 forgiftninger (Flamme)

Ungdommens kritikerpris er et samarbeid mellom Foreningen !les, Utdanningsforbundet, Lesesenteret i Stavanger, Norsk Kritikerlag og Den norske Forleggerforeningen.

Mer om prisen, samt film fra dagens arragement finnes på: http://ungdommenskritikerpris.no/