Honninginnhøsting 2016

Fyldig, tørr, mørk, utsøkt smak. Rett og slett en god årgang.

Som alltid korrekt antrukket i dress, deltok rektor Bernard Daub på skolens første innhøsting av honning! Han fikk være med på hele prosessen fra de fulle honningbrettene ble hentet fra skolens bikuber, til honningen ble tappet på krukker for salg. Smaksprøver vanket også underveis, og dommen ble følgende: «Fyldig, tørr, mørk, utsøkt smak. Rett og slett en god årgang.»

Selve honningsinnhøstingen består av mange delprosesser. De fulle brettene med honning fra skolens bikuber ble først satt ned i en honningløsnemaskin. Deretter ble brettene skrapt lett før de ble plassert i en honningslynge. Etter at brettene var klare i honningslyngen ble honningen tappet over i en beholder, og så ble den silt to ganger før den fikk hvile ett døgn, under jevnlig røring for å unngå krystallisering/herding. Helt til slutt ble honningen fordelt på små glass.

Skolens første årgang med egenprodusert honning kommer til å være til salgs på skolens Høstival, lørdag 12. november 2016.

Flere artikler Pluss ikon