Humanist-elever vant essay-konkurranse og reise til New York

Elever fra Studiespes. med humanistiske fag deltok i essay-konkurranse hvor hovedpremien var en reise til New York og FN-bygningen, sammen med skoleungdommer fra hele Europa.

elev mottar premie i essaykonkurranse

Sanna Simone Roos i vg3 Humanist mottar førstepremien i konkurransen. 

Essay-konkurranse
I desember i fjor ble Oslo by steinerskole kontaktet av en person som lurte på om våre elever ville bli med på en essay-konkurranse. Premien var en gratis tur til New York og FN-bygningen, sammen med skoleungdommer fra hele Europa. Vi sa selvsagt ja! Noen elever med fordypning i samfunnsfag brettet dermed opp ermene og ofret deler av juleferien sin til å skrive essays om FNs bærekraftsmål. I januar kom det inn et knippe sterke tekster.

Reise til New York
Torsdag 7. mars var det endelig duket for seremonien, der den heldige vinneren ble kunngjort. Fra vår skole er det Sanna Simone Roos i vg3 Humanist som får dra på tur sammen med 40 jevnaldrende fra andre europeiske land på European Youth Tour. På delt andreplass kom Maria Nunes-Xavier fra vg2 Humanist og Frida Harboe-Hals De Coning fra vg3 Humanist, som begge fikk en pengepremie. Vi gratulerer dem alle!

Vinnerene av essaykonkurransen, delegater fra Odd Fellow, lærere samt rektor

Vinnerene av essaykonkurransen, delegater fra Odd Fellow, lærere fra studiespesialiserende med humanistiske fag, samt rektor Rektor Bernard Daub

Bærekraftsmål
Temaet for essayene var FNs 17 bærekraftsmål. Hver tekst skulle drøfte ett av disse målene, som alle handler om å ivareta grunnleggende menneskelige rettigheter og behov. Sannas tekst handlet om FNs femte bærekaftsmål, nemlig likestilling. Her rettet hun særlig fokus mot det faktum at jenter i altfor mange land fortsatt mangler skolegang og utdanning. Maria skrev om viktigheten av tilgang til rent vann, som er avgjørende for å sikre elementære behov, men som mange steder er mangelvare. Frida tok for seg målet om fred og rettferdighet og viste i sin tekst hvordan dette er en betingelse for alle de andre bærekaftsmålene; samfunn i krig, opplever også både brudd for prinsipper om rettferdighet og andre rettigheter.  

Odd Fellow
Initiativet til konkurransen kommer fra Odd Fellow, som finansierer European Youth Tour, og som ellers er kjent for sitt humanitære arbeid. Allerede i 1949 oppstod det første samarbeidet som vår konkurranse historisk sett springer ut av: Da inngikk Odd Fellow i USA en avtale med FNs generalsekretær, Trygve Lie, om at en delegasjon med skoleungdommer hvert år skulle få besøke den nye verdensorganisasjonen. I dag er det først og fremst europeiske ungdommer som viderefører denne stolte tradisjonen. Og nå blir altså Oslo by steinerskole en del av den. Vi takker Odd Fellow for initiativet og for godt samarbeid!    

diplom i essaykonkurranse

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.