– Jeg hadde nok ikke vært kunstner hadde jeg ikke gått på Oslo by steinerskole

Embla Øverbye er i dag kunstner. Tidligere var hun elev på kunstlinjen, noe som lot henne utforske sin kreative side.

Hva var det som gjorde at du valgte Oslo by steinerskole?

– Det var jo det at jeg hadde hørt at steinerskolen var et sted for kreative sjeler og kanskje et litt annerledes sted. Altså ikke så mainstream og ikke et så innmari jag etter bare karakterer og sånne ting – og at det var mer fokus på individet med veldig gode, kreative linjer.

Embla jobber i dag som grafiker/kunstner på heltid. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, og medlem av Norske Grafikere og Norske Billedkunstnere. Hun har hatt separat- og kollektivutstillinger, er representert i flere gallerier i Norge. Tiden på Oslo by steinerskole bidro stort til at det var nettopp kunst hun endte opp med.

– Jeg hadde nok ikke vært kunstner hadde jeg ikke gått på Oslo by steinerskole. Jeg synes det var veldig fint, veldig fine tre år, sier Øverbye.

Embla Øverbye holder fram et av verkene sine. Foto: Anna Maria J. Kristiansen.

Embla forteller at hun trivdes godt på Oslo by steinerskole, og at miljøet på skolen var bra og passet henne godt. 

– Jeg fikk masse gode venner som jeg fortsatt har, så det er veldig koselig. Jeg følte meg som en del av skolen, ikke bare som en av utallige elever. For første gang på lenge var jeg ikke rar lengre. Jeg kunne slappe av og være meg selv – og bli likt for det!

Vil du vite mer om kunstlinjen vår? Les mer her.  

Hva var det beste ved Oslo by steinerskole?

– Det er et vanskelig spørsmål. Det var mange ting. Kanskje at man har frihet til å være seg selv. Siden det er så store variasjoner på mennesker, blir det lettere å finne den man selv er.

Hun fortsetter.

– Det er jo unikt på Oslo by steinerskole at de har for eksempel dyptrykkspresse og gode fasiliteter i grafikkavdelingen. Det hadde jeg ikke lært noen andre steder, så det er jeg veldig glad for at jeg fikk lære. 

Foto: Anna Maria J. Kristiansen.

Artikkelen er basert på et intervju skrevet av MK-elev Anna Maria Jeske Kristiansen til et magasindesignprosjekt på medialinjen. Det opprinnelige intervjuet kan leses her 

Er du interessert i kunst?

Les mer om kunstlinje på Oslo by steinerskole her.