To førsteplasser og to andreplasser i Unge Forskere

Alva Pauline Gjerde, Erika Sølvberg, Vilde Hvam og Erica Frostegård fra Oslo by steinerskole kom til finalen i konkurransen Unge Forskere, vant i dag to førstepremier og to andrepremier! Vi gratulerer!

Det var 24 prosjekter som deltok i finalen av 153 innsendte prosjekter. Alle prosjektene ble stilt ut på Forskningsrådet hvor også prisutdelingen fant sted. I følge nettsiden til forskningsrådet berømmet jurylederen finalistene: Juryleder Maria Vetleseter Bøe berømmet de unge forskertalentene for å være kritiske og grundige. – Dere har sett grundig på deres eget arbeid for å forsikre dere om at dere ikke påstår noe dere ikke har belegg for. Dere er også kritiske til det andre har gjort før dere. Denne evnen til å stille spørsmål ved andres påstander har kanskje aldri vært viktigere enn nå, sa jurylederen i sin tale til ungdommene.

Vi gratulerer:
Erica Frostegård med 1.prisen i konkurransen Unge Forskere i klassen for naturvitenskap og teknologi. Erica deltok med oppgaven «Compton-spredning» og vant også en spesialpris: EuCys, Bulgaria

Alva Pauline Gjerde med 1.prisen i konkurransen Unge Forskere i klassen for humanistiske fag. Alva deltok med oppgaven «Den diskré utgangen gjennom bakdøra» og vant også en spesialpris: LIYSF, London

Vilde Hvam med 2. prisen i konkurransen Unge Forskere i klassen for naturvitenskap og teknologi. Vilde deltok med oppgaven «Karakteristisk røntgenstråling» og vant også en spesialpris: Space Camp, Andøya

Erika Sølvberg med 2. prisen i konkurransen Unge Forskere i klassen for humanistiske fag. Erika deltok med oppgaven «The Contemporary Nigerian voice» og vant også en spesialpris: LIYSF, London

Les mer om konkurransen på forskningsrådets nettsider:

Flere artikler

To første- og to andre-premier i Unge forskere 2018!

Diplom unge forskere

Oslo by steinerskole-elever vant priser i Forskningsrådets årets Unge forskere. En stor dag for litteraturfaget på skolen.

I klassen for humanistiske fag ble det delt ut tre førstepriser, hvorav to gikk til elever fra Oslo by steinerskole.

Prisdryss på Oda Buholt og Synnøve Isabel Sandstrøm i Unge forskere 2016

Vi gratulerer Oda Buholt og Synnøve Isabel W Sandstrøm med vel fortjente 3. plasser i Unge Forskere 2016.