Metro akvarell

2. klasse kunst på tur til Paris 2014

Hvert år reiser kunstlinjens andreårselever på en studietur til Paris. Her får elevene muligheten til å oppleve en rekke av de store, kjente kunstnerne de har lært om både i kunsthistorien og i de praktisk kunstneriske fagene. Vi besøker museer og gallerier, og nyter alt av kunstnerisk og faglig relevant påfyll som Paris kan by på. I tillegg er Paris en utrolig vakker by med mange motiver for elevene å arbeide med praktisk. De tegner og maler akvarell, ved Nôtre Dame, ved Seinen, i Musée Rodin, i Louvre, på Musée Zadkine, på balkonger og i parker og en rekke andre steder.

De siste årene har vi bodd i området Le Marais som er et svært trivelig område med mange hyggelige butikker, kafeer og parker. Vi bor i hotell-leiligheter hvor man har mulighet til å lage mat sammen med romkameratene dersom man ikke ønsker å spise ute hver dag. Utenfor hotellet dukker det på faste dager opp et fantastisk mat-marked med all slags delikatesser, spesialiteter, fisk, ost, kjøtt, frukt og grønt.

Turen avsluttes alltid med et besøk hos tradisjonsrike Lapin Agile på Montmartre. Her har man sunget cabaret i generasjoner. Stedet ble besøkt hyppig blant annet av Picasso, Toulouse-Lautrec og Utrillo. Det er et lite og intimt lokale, og stemningen blir høy og veldig fransk. Forestillingen varer i flere timer, men tiden flyr når man har det hyggelig og siste kvelden virker alltid for kort.