Øvelser til teaterprosjektet

160 avgangselever på Oslo by steinerskole avslutter sin treårige skolegang med et stort felles teaterprosjekt.

Ja vi elsker teater!

160 avgangselever på Oslo by steinerskole avslutter sin treårige skolegang med et stort felles teaterprosjekt. Under kyndig veiledning av profesjonelle instruktører og scene-kunstnere får avgangselevene anledning til å gå inn i forvandlingens rike.

Blant årets instruktører finner vi blant annet Philipp Stengele, som er en av de nominerte til årets Hedda-pris i klassene Årets barne/ungdomsforestilling og Beste Scenetekst. Vår anerkjente musikklærer Haakon Iversen har laget musikken  og stått for lyddesignen til det nominerte teaterstykket.

Hvorfor teater?

Teaterkunsten er mulighetens kunst, men også felleskapets kunst. Kunsten å skape en forestilling sammen med medelever i et prosjekt hvor den enkeltes prestasjon har en mening i helheten. Teaterkunsten er livet, teaterkunsten er alt! Teaterkunsten er fortellinger, historie, fortid, nåtid og fremtid, kjærlighet, lidenskap, lengsel, hat, løgn, død, overganger og forvandling. Teaterkunsten er språk, pauser, intervaller, musikk og dans. Teaterkunsten er farge, lys og skygge.

Undervisning i tegning, form, farge, musikk, dans og drama skaper ulike erfarings-arenaer som hver for seg gir en unik erfaring i vårt møte med verden og oss selv. En fagplan uten teater ville vært mangelfull.

Ved slutten av en videregående opplæring er det vanligvis fokus på det motsatte. Det er stort sett individuelle eksamens-prestasjoner og standpunktkarakterer som er i fokus.  Vi satser på felleskapet, vi satser på det store  «vi», et felles prosjekt, en siste mulighet til å skape noe sammen med medelever, et prosjekt hvor den enkeltes prestasjon kun har en mening i det den tjener helheten.

Velkommen til en eventyrlig opplevelse!

Forestillingene spilles
fra 10. – 13. juni 2016