Vellykket utstillingsåpning for Martine Poppe i London

Da fjernvarmen ble kuttet og skolen måtte stenge lokalene torsdag 13. februar, hev rektor Bernard Daub seg rundt og kom seg på et fly til London. Der fikk han med seg utstillingsåpningen til tidligere Obs-elev Martine Poppe. Det ble en flott opplevelse. Utstillingen ble utsolgt på åpningsdagen. Rektor Bernard Daub rakk frem i tide, og fikk overrakt gratulasjoner på skolens vegne. Han fikk også til et besøk på Saatchi Gallery i London og tid til en samtale med sin tidligere elev, Martine Poppe. Martine fortalte om sin vei med kunst fra oppstarten på kunstlinjen på Obs for ni år siden, deretter gjennom en MA på Slade School of Fine Art  og om tøffe år før gjennombruddet kom da hun ble innkjøpt av Saatchi. Nå nyter hun ustillingen på galleri Hjellegjerde. Om sin kunst sier hun følgende til Bernard Daub: «Min kunst er ideologisk.  Jeg ønsker å skape en representerende kunst. Representerende kunst er en tankeretning, på lik linje som performance og installasjon.  Den har eksistert siden hulemaleriet og må kalles en konstant kunst.»

Du kan også lese mer om Martine Poppe og kunsten hennes her: http://www.martinepoppe.com/