Skuespiller Espen Schønberg

Storfint besøk! «Grand Old Man», Espen Skjønberg, bergtok elevene fra Humanistlinjen.

Norsk teaters «Grand Old Man», Espen Skjønberg, holdt en strålende forestilling over Hamlet og levd liv, for hele Humanistlinjen ved Oslo By Steinerskole i dag. 91-åringen bergtok forsamlingen i over en time.

Et bord med en sort duk. En enslig hodeskalle. Stillhet i salen. En sikker hånd. Kraft i stemmen. Ro.
– Det er over seksti år siden jeg spilte Hamlet for første gang. Hvem er denne Hamlet, spør han seg, og forteller at det, for ham, den første gangen, var moren, Henny Skjønberg, også skuespiller, som ledet ham. Det helt sentrale for Hamlet er jo at tiden er gått av ledd, og han er født for å rette den opp igjen.
– Hvem har den tilhørt, spør han og løfter opp hodeskallen.
– Hvor er nå dine vitser?
Trampeklapp.

I etterkant summet det lovord blant elevene.