Diplom unge forskere

Oslo by steinerskole-elever vant priser i Forskningsrådets årets Unge forskere. En stor dag for litteraturfaget på skolen.

I klassen for humanistiske fag ble det delt ut tre førstepriser, hvorav to gikk til elever fra Oslo by steinerskole.
Vi gratulerer 1. prisvinnerne Nora Borchgrevink med oppgaven Oslo vs Kristiania og Ida Skar med oppgaven Lolita og Moderne Leseteori. Og Daniel Edenholm med oppgaven Tentaklisk-Maskinell som fikk 3. prisen. Unge forskere blir arrangert av Forskningsrådet. Alle prisvinnerne hadde oppgaver innen Litteratur, i klassen Humanistiske Fag. Det var 77 kandidater i litteratur-klassen.

På Forskingsrådets side kan man lese følgende: Ida Skar ble belønnet for oppgaven «Lolita og Moderne leseteori». 19-åringen undersøkte hvordan forfatte Vladimir Nabokov, gjennom den pedofile jeg-personen Humbert, klarer å «forføre leseren til nærmest å akseptere det man leser». I følge juryen har hun vært spesielt dyktig til hele tiden å forholde teorien til den konkrete teksten og har derved bidratt til større forståelse av både leseprosessen og romanen Lolita.

Den andre oppgaven fra Oslo By Steinerskole som fikk førstepris var «Oslo vs Kristiania – den eksistensielle krisen i Sult og Naiv. Super» av 19-årige Nora Dahle Borchgrevink. Her sammenlikner hun hovedpersonens forhold til temaer som tid, kvinner, autoriteter, og ikke minst, deres opplevde kriser – og prøver å svare på hva 100 års historie har gjort med individet i den norske hovedstaden. Juryen mente arbeidet er en skarpsindig analyse av en ung litteraturforsker.

Les mer på forskningsrådets sider.
Les mer på Procentias sider.

Flere artikler Pluss ikon