Veggutsmykning i bakgaarden i prosess

Nytt kunstverk fra vg1 kunst pryder bakgården!

Det første møte er alltid viktig. Vi på kunstlinjen ønsket at elevene i vg1 skulle få en spesielt god erfaring første gangen de var sammen på linjen, og første gangen de skulle skape noe i felleskap. Noe vi hadde drømt om lenge var å lage et veggmaleri som kunne friske opp i bakgården. Det var også viktig at elevene kunne senke skuldrene og gjøre noe lekent og morsomt, og på den måten åpne døra inn til det kreative univers.

Vi valgte å ta utgangspunkt i et naturmotiv og fant et godt foto av en vårlig bjørkeskog. For at elevene ikke skulle se det ferdige motivet, fikk de utdelt hvert sitt utsnitt som de skulle la seg inspirere av til sitt eget bilde (18 x 25 cm). For elevene ble det ikke så lett å forstå hva dette egentlig skulle forestille…man kunne kanskje ane noe bladverk, noen deler av en stamme, diffuse grener osv.

Elevene fikk instrukser om å fokusere på fargene: Fargekvalitet, fargekontraster, komplimentærfarger, og viktigst av alt, farge-tolkning. De fikk frihet til å tolke utsnittet på sin egen, unike, frie måte. Alle fikk plass rundt et langbord i den store malesalen, og stemmingen var alle tiders.

Til slutt var det utrolig gøy å sette sammen motivet bit for bit. Litt etter litt vokste det frem en helt enestående kunstverk. Forbauselsen var stor når elevene fikk se det opprinnelige fotoet, men alle var enige om at vår tolkning var atskillig flottere enn originalen!

Resultatet ble en fargerik, frodig, levende skog, full av individuelle tolkninger. Et bilde på hvor verdifull den enkelte elev er for det store felleskapet, og hvordan hver og en spiller en like stor rolle på sin helt originale, unike måte.

Kunstverket er utført i akrylmaling malt på plexi-plater, og måler i sin helhet 108 x 150 cm. Verket er å se i skolens bakgård, for alle som er interesserte. Verket er montert det et stykke ut fra veggen slik at lyset som kommer inn bak skaper luftighet og større farge-intensitet.

Velkommen innom bakgården for å ta en titt!

Hilsen Kari Bente (grafikk) og Åse Kathrine (tegning/maling)