Livet på skolen

Fjelltur

Alle VG1-elever på Oslo by steinerskole reiser på fjelltur den tredje uken etter skolestart. Turen går til Hardangervidda og varer i 4 dager. Hele klassen reiser med buss til Dyranut, og derfra går de sammen fra hytte til hytte. Man lærer å orientere seg i terrenget, bruke kart og kompass, løse oppgaver i fellesskap og holde sammen som gruppe. Ikke minst lærer man mye om hverandre – man blir godt kjent med mange i klassen, og mange blir også bedre kjent med seg selv. Med på turen er en lærer som kjenner ruten samt en av klassens kontaktlærere. En frisk start på skolegangen hos oss!

Turen over Hardangervidda høsten 2016 ble gjennomført under vekslende værforhold. Elevene fikk virkelig kjenne på hvordan været raskt skifter på fjellet. Noen dager hadde vi strålende sol og andre dager blåste det sterk vind og regnet. Ruten gikk fra Dyranut til Trondsbu og så videre til Sandhaug før retur til Trondsbu og buss tilbake til skolen. En fin og lettgått rute som både lærere og elever var fornøyde med.