Husk å søke om utstyrsstipend!

Hva er utstyrsstipend?

Utstyrsstipend er penger til nødvendig individuelt utstyr som du trenger i opplæringen, for eksempel til kalkulator, kokkeklær eller idrettsutstyr.

Alle elever med ungdomsrett får utstyrsstipend fra Lånekassen. Utstyrsstipendet varierer mellom 910 kroner og 2 910 kroner for hele skoleåret. Hvor mye penger du får, er avhengig av hvilket utdanningsprogram du tar, se lanekassen.no/utstyrsstipend.

Slik får du pengene fra Lånekassen

1. Du får opptak til skoleplass og takker ja.

2. Du søker fra lanekassen.no eller vigo.no. Bruk søknaden om stipend og lån til videregående opplæring.

3. Du følger søknaden steg for steg på Dine sider på lanekassen.no.

4. Du får SMS/e-post når søknaden er ferdig behandlet.

5. VENT
    Det tar minst en uke fra du får svar fra Lånekassen, til du kan hente stipendmeldingen/gjeldsbrevet på skolen.

6. Du henter stipendmeldingen/ gjeldsbrevet på skolen.

7. Du skriver under på stipendmeldingen/gjeldsbrevet – hvis du er under 18 år må både du og en av foreldrene dine skrive under.

8. Du sender stipendmeldingen/gjeldsbrevet tilbake til Lånekassen. Klipp av svarslippen, ikke send inn hele brevet. Husk frimerke.

9. VENT
    Det tar ca. en uke fra Lånekassen får stipendmelding/gjeldsbrev med underskrift fra deg, til pengene er på kontoen din. Husk at du må stå som eier av kontoen.

Visste du at

• når du sender søknaden, sjekker Lånekassen automatisk om du kan ha rett til andre stipend i tillegg

• stipend er penger du får, og som du ikke behøver å betale tilbake

Følg Lånekassen på Facebook

Lånekassen har en egen side på Facebook for deg som er elev på videregående. Sjekk facebook.com/lanekassen.vgs.