Husk å søke om utstyrsstipend!

Hva er utstyrsstipend?

Utstyrsstipend er støtte fra Lånekassen til utstyr som du trenger i opplæringen, for eksempel kalkulator, kokkeklær eller idrettsutstyr. Alle elever med ungdomsrett får utstyrsstipend fra Lånekassen. Når vi behandler søknaden din, vurderer vi samtidig om du kan ha rett til andre stipend.

Lærlinger har ikke rett til utstyrsstipend, men kan ha rett til lån eller andre stipend.

Så mye får du

  • Utstyrsstipendet er på mellom 946 og 3 500 kroner for hele skoleåret, avhengig av hvilket utdanningsprogram du tar. Hvis du søker bare for ett semester, får du halvparten av beløpet.

Slik søker du

Slik blir pengene utbetalt

  • Skriv under på avtalen om støtte og send den tilbake til oss i posten. Hvis du er over 18 år, kan du signere elektronisk med Bank ID eller Buypass direkte på Dine sider.
  • Pengene utbetales først når lærestedet har bekreftet at du har møtt opp til undervisningen. Det tar ca. en uke fra Lånekassen får registreringen fra skolen, til pengene er på kontoen. Husk at du må stå som eier av bankkontoen.

Viktig å søke tidlig i år

Vi skifter ut datasystemene våre for å kunne tilby bedre tjenester. Noen kunder vil derfor kunne oppleve lang saksbehandlingstid i år. Søk derfor straks du har takket ja til skoleplass.

Se lanekassen.no eller Facebook/vgs for mer informasjon.

 

Flere artikler Pluss ikon