ANNE FRANKS DAGBOK i «Bibliotekets forunderlige verden»

Nå har vår bibliotekar Siri funnet frem en ny skatt i serien «Bibliotekets forunderlige verden»: ANNE FRANKS DAGBOK i tegneserieform.

anne franks dagbok

For et hell at Anne Frank fikk en dagbok i gave på trettenårsdagen sin. Denne dagboken skulle bety mye for vår forståelse om hvordan noen jøder hadde det, da de levde i skjul, under andre verdenskrig. Men tenk at to familier, og senere en mann i tillegg, holdt seg i skjul i to år i en leilighet, stort sett uten å gå ut! Det er noe å tenke på i disse koronatider.

Tegneserien følger tenåringen Anne Frank, med alle hennes tanker, drømmer og fantasier. Å hele tiden være i samme leilighet med familien sin og de andre i to år, sier seg selv må ha vært svært krevende. Naturlig nok gikk de hverandre på nervene. Alle følelsene ble antageligvis forsterket og Anne Franks vanskelige forhold til familien kommer mer og mer fram i boka. Hun var ei jente med sterk personlighet, som ikke passet helt inn i stille og flink pike-rollen til unge jenter på den tiden. Noe som resulterte i mange krangler. Men det fantes lyspunkter også! En gryende forelskelse til sønnen til den andre familien vokste fram. Tegningene er flotte med den litt naive og fargerike stilen. Anne Franks skarpe, fantasifulle tanker utnytter tegneserieskaperen til fulle, med løsninger som ikke kun følger de firkanta boksene. Tegneserien er veldig variert i sin uttrykksform, med vanlige bokser, men også sider med kun skrift, som rett fra dagboka, og flere sider fylt med ett stort bilde og lite tekst, blant annet.

ANNE FRANKS DAGBOK i tegneserieform av Ari Folman og David Polonsky, utgitt på Norstedts i 2017 og oversatt av Per Holmer *(svensk utgave).

Bare å låne!

Velkommen til biblioteket!

Fant du ikke svaret du søkte etter?

Våre rådgivere er tilgjengelig for deg. Ta kontakt med oss, og spør om det du lurer på.